3 redenen om jouw website up-to-date te houden

Probeer SiteGeny gratisTrends in webdesign veranderen bijna dagelijks, dus het is goed om ze bij te houden. Regelmatige ontwerpupdates kunnen je geld besparen. Het gaat om het bijhouden van de webstandaarden. Consistentie tijdens het internetten is belangrijk, vooral voor degenen die niet vertrouwd zijn met technologie. Bovendien zijn zoekmachines zoals Google voortdurend bezig met het bijwerken van hun algoritmes om de beste zoekresultaten te bieden. Het updaten van je website om deze updates zo goed mogelijk aan te pakken is van cruciaal belang voor het handhaven van de ranking van jouw site.

#1: Visuele aantrekkingskracht

Het uiterlijk van je website is een directe weerspiegeling van jouw bedrijf. Je moet jezelf en je bedrijf positioneren als een autoriteit op jouw vakgebied. Eerste indrukken zijn de basis om deze visie in beeld te brengen, dus is het van belang dat jij je website regelmatig herontwerpt om op de hoogte te blijven van de laatste trends op het gebied van design. Ook als je site verouderd en slecht gestructureerd is, kunnen potentiële klanten onbewust denken dat jouw bedrijf verouderd en slecht gestructureerd is. Je website moet jouw producten en/of diensten in een positief licht plaatsen, zodat bezoekers worden aangemoedigd om meer over jou te weten te komen, wat hen ertoe kan aanzetten om je in te huren of je producten te kopen. 

Je website moet er ook mooi uitzien en gemakkelijk te navigeren zijn op meerdere typen apparaten. Ongeacht of bezoekers je website bekijken vanaf een desktopcomputer, laptop, tablet of mobiele telefoon, het moet zich aanpassen voor elk van deze apparaten. Je wilt geen potentiële klanten vervreemden, dus is het absoluut noodzakelijk dat je een responsief ontwerp handhaaft dat geschikt is voor alle moderne apparaten.

#2: Relevantie

Ooit naar een zakelijke netwerkbijeenkomst geweest en een visitekaartje van iemand gekregen? Een van de eerste dingen die mensen doen nadat ze terugkomen thuis is het opzoeken van de website van het bedrijf. Wat is de eerste indruk die ze krijgen? Is het "Laatste Nieuws" 2 jaar oud? Is de "Maandelijkse Special" vorig jaar afgelopen jaar verlopen? Als je op een van deze vragen met ja hebt geantwoord, dan kun jij je potentiële klanten met een slechte eerste indruk van je bedrijf achterlaten. Het is tijd om je website te updaten. Aan de andere kant, als je site up-to-date is, communiceer je dat jouw bedrijf in staat is om op de hoogte te blijven en goed te communiceren, iemand die de potentiële klant kan vertrouwen.

 

#3: Content

De eerste indruk wordt meestal bepaald door het algehele ontwerp van je website, maar dat is nog maar het begin. Als je eenmaal hun aandacht hebt gegrepen, moet je ze verder interesseren met veel inhoud. Jouw geschreven woorden moeten interessant zijn en tegelijkertijd belangrijke informatie geven over de producten en/of diensten die je aanbiedt. Bij het updaten of herontwerpen van je website is dit een geweldige kans om je inhoud te verfijnen. Zorg ervoor dat je een kopie schrijft die eenvoudig, doelgericht en effectief is. Vergeet niet, je hebt slechts 2 tot 4 seconden om je bezoekers te betrekken en hopelijk te converteren in klanten. Je moet trefwoorden en zinnen die hun interesse te grijpen te gebruiken.

Conclusie

De bovenstaande punten zijn slechts drie van de vele manieren om je website up-to-date, fris en aantrekkelijk voor bezoekers te houden. Hoewel er andere redenen kunnen zijn waarom je website moet worden bijgewerkt, zijn dit belangrijke redenen om dit te overwegen. Een nieuwe websitebuilder – SiteGeny – heeft ervoor gezorgd dat je Facebookbedrijfspagina automatisch gesynchroniseerd wordt met je website. Zo update jij je sociale kanalen, en tegelijkertijd je site. Waardoor je meer tijd overhoudt om je bedrijf te runnen, in plaats van kostbare tijd te besteden aan je website.

Probeer SiteGeny gratis