5 gratis online tools om verbluffende social media afbeeldingen te maken

Probeer SiteGeny gratisVisueel beeld is een belangrijk onderdeel van social media. Visuele beelden verwerken mensen veel sneller dan tekst. Maar hoeveel keer sneller? Het blijkt dat mensen visueel beeld 60.000 keer sneller verwerken dan tekst. Daarom is visuele content zo belangrijk onderdeel voor social media marketing. Wanneer je goede visuele content hebt, levert dit aanzienlijk betere resultaten op. Maar hoe maak je beelden voor social media posts als je niet veel ervaring hebt met grafisch ontwerp? Het antwoord is, zoals altijd, online. Er zijn meerdere online diensten die je kunt gebruiken om visuele content mee te creëren. SiteGeny heeft 5 van zijn eigen favoriete online tools uitgekozen die het ontwerpen van visuals vereenvoudigen. Gebruik deze tools om visueel beeld te ontwerpen en te publiceren om je zichtbaar op social media te vergroten.

#1. Giphy: maak je eigen GIF’s

GIF’s worden veel gebruikt binnen social media. Denk aan Whatsapp en Facebook. Gifjes kunnen veel zeggen met slechts een paar seconden beeld, maar het werkt uiterst aanstekelijk. Daarom is het uitermate geschikt voor social media en een bewezen manier om de betrokkenheid te vergroten. Giphy is een zoekmachine voor geanimeerde GIF’s. Je kunt door een grote database van content bladeren, die volledig beschikbaar is voor gebruik, of je kunt je eigen GIF’s maken en wat viral content maken.

#2. Canva
Canva, is een leider op het gebied van online beeldbewerking. Het is handige tool die zowel basis- als geavanceerde functies biedt voor het maken of verbeteren van afbeeldingen. Je kunt Canva gebruiken om allerlei soorten afbeeldingen te ontwerpen, maar vooral voor social media marketing is de social media graphic tool en de Meme Generator interessant. Canva is zowel verkrijgbaar op desktop als laptop, maar heeft ook een iPad en iPhone app waarmee je onderweg je visuele content kunt ontwerpen. Perfect voor de drukke (maar slimme) kleine ondernemer.

#3. Flipagram
Flipagram is een online tool waarmee je verhalen kunt maken: bewegende of inspirerende verhalen. De app maakt verbinding met je mobiele fotobibliotheek of met albums op social media en combineert je foto’s en video’s tot één grote diavoorstelling die je een verhaal vertelt. Je kunt ook muziek uit een grote audiogalerij toevoegen of je eigen geluiden uploaden.

#4. Recite
Quotes doen het goed op social media. Ze zijn motiverend en deelbaar. Maar hoe inspirerend quotes ook zijn, ze moeten er ook goed uit zien. Recite is een handige tools waarmee je social quotes kunt ontwerpen met prachtige achtergronden, aparte lettertypes en kleuren die opvallen bij de feed. Het enige wat je hoeft te doen zijn de woorden intypen, een sjabloon kiezen en te publiceren. 

#5. Draw.io
Draw.io is een handige tool waarmee je diagrammen kunt maken. Cijfers en statistieken zien er nou niet sexy uit. Met Draw.io kun je de cijfers en statistieken verwerken in een strak schema. De gegevens wordt op een duidelijke en aangename manier gepresenteerd. Draw.io is een online diagrammaker die je helpt gegevens weer te met aantrekkelijke visuals zoals grafieken, kaarten of tabellen. Je volgers op social media zitten niet te wachten op complexe cijfers en informatie. Als je het in vorm van een diagram presenteert, heb je veel meer kans dat het opvalt. 

Probeer SiteGeny gratis