5 handige tools voor de kleine ondernemer/ zzp’er

Probeer SiteGeny gratisJe herkent het waarschijnlijk wel. Je bent een kleine ondernemer of zzp’er en je komt vaak handen te kort. Je moet je administratie bijhouden, je moet je marketing beheren en een planning behouden. Natuurlijk hoef je dit niet allemaal te doen zonder hulpmiddelen. Handige tools en apps kunnen bijdragen aan de productiviteit en het succes van je bedrijf. In dit blogartikel laat SiteGeny je een aantal onmisbare tools zien die je als kleine ondernemer goed kunt gebruiken.

#1.Exact online

Boekhouden is een van de meest uitdagende (en minst opwindende) taken die gepaard gaan met het runnen van een bedrijf. Door de komst van vele administratieve software apps is daar verandering in gekomen. Exact is een van de leiders op dit gebied. Exact Online is een compleet boekhoudprogramma met bankieren, factureren en relatiebeheer. Daarnaast biedt het integraties met 220+ zakelijke software-programma’s. De boekhoudrobot van Exact neemt administratief werk uit handen.

Doordat je transactie, betalings- en incassobestanden automatisch kunt uitwisselen tussen je bank en Exact Online scheelt dit een hoop tijd en fouten. De ‘no hands accounting’ technologie zorgt dat het automatisch wordt verwerkt. Een ander voordeel is dat Exact Online een mobiele app heeft. Het zit vol met handige functies. Zo scan je er bonnen en facturen mee in die automatisch in je administratie worden klaargezet. Je kunt er praktisch je hele business mee runnen - waar je ook bent, op elk device. 

#2.Dropbox

Dropbox is een clouddienst voor het online opslaan van bestanden.De gebruiker kan met Dropbox bestanden synchroniseren op verschillende apparaten en ze tegelijkertijd delen met vrienden. Dropbox synchroniseert bestanden tussen verschillende computers via de Dropbox-client die hiervoor gebruikmaakt van het internet. Het is beschikbaar voor Mac, Linux en Windows. Met de Dropbox mobiele app heb je overal toegang tot je volledige cloud-opslag in je broekzak. Het heeft een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface, waardoor het zeer handig is. Het is niet alleen een opslag-applicatie. Je kunt ervoor kiezen om mappen te delen met bijvoorbeeld een klant, zodat hij of zij toegang krijgt tot de bestanden. Degene kan opmerkingen en bewerkingen toevoegen en zo kun je in dezelfde map samenwerken. 

Met de beveiligingsfuncties van Dropbox heb je precieze controle over wie toegang tot je bestanden heeft, kun je gegevens wissen als je een apparaat kwijtraakt en kun je zo nodig bestanden herstellen.

#3.Hootsuite 

Social media wordt steeds belangrijker, zoals elke ondernemer weet. Het gaat niet om het lukraak posten van de laatste aanbiedingen, maar om het aangaan van een conversatie met de doelgroep. Bekende social media zoals Facebook en Twitter zijn hier uitermate geschikt voor. HootSuite is er om het aangaan van deze conversaties makkelijker te maken.

Hootsuite is een programma dat helpt om al je social media verkeer handig te organiseren en analyseren vanuit één dashboard. Vanaf hier kun je gemakkelijk berichten schrijven, sturen en plannen voor bijvoorbeeld Twitter, LinkedIn, Facebook en Instagram. Je kunt dit doen voor verschillende social media kanalen.

Hootsuit is ideaal voor kleiner ondernemers die meerdere social media accounts hebben en veel interactie willen creëren met hun volgers. Je hoeft geen ingewikkelde software te downloaden. Je kunt Hootsuite namelijk gewoon gebruiken vanuit je browser op internet. 

Naast het gemak om je verschillende social media accounts te beheren, stuurt Hootsuite ook elke week de resultaten van je campagnes per email. Middels een gratis rapport ontvang je een overzicht van de meest populaire links, het aantal kliks per dag, en geografisch inzicht van de mensen die op je berichten klikken.


#4.Trello

Trello is een online tool waarbij je een project kunt organiseren door middel van een board. Dit board bevat meerdere lists (kolommen). Iedere kolom heeft een titel en daaronder creëer je meerdere taken of activiteiten in de vorm van kaarten. Zo ontstaat er een soort van online whiteboard aan de muur waarop je aantekeningen, planning, en to do’s staan. 

Trello maakt inzichtelijk wie aan wat werkt en wat de voortgang is. Er wordt gewerkt met de methode waarbij een taak of activiteit van links naar rechts de workflow doorloopt. Deze zogenaamde kaartjes verschuiven steeds verder naar rechts, naarmate het project vordert. Dit principe is gebaseerd op de SCRUM methode.


#5.Mailchimp

Mailchimp is één van de populairste programma’s die wordt gebruikt om nieuwsbrieven mee te versturen. Nieuwsbrieven mogen dan misschien een oubollig imago hebben, het blijft een effectief marketingmiddel. Met Mailchimp kan iedereen een eigentijdse en stijlvolle nieuwsbrief maken en versturen. Nieuwsbrieven kunnen een sterk middel zijn om extra omzet te behalen uit bestaande klanten of om klantenbinding te versterken. Mailchimp maakt het eenvoudig om de juiste mail te versturen in de stijl van je bedrijf. Ook wordt het via deze tool inzichtelijk hoeveel geadresseerden de mail openen en lezen.

Met Mailchimp kun je mailinglijsten aanmaken en beheren, e-mailcampagnes inrichten, inplannen publiceren en opvolgen, mailingsjablonen opmaken en geautomatiseerde e-mails maken.


Probeer SiteGeny gratis