6 Goede redenen om jouw webdesign eenvoudig te houden

Probeer SiteGeny gratisWaarom is minimaal webdesign zo populair? Misschien komt het omdat veel mensen al geïntimideerd zijn door een website bij elkaar te krijgen, zodat ze een eenvoudig ontwerp zien als één ding dat ze wel begrijpen. Misschien hebben ze zelf altijd al graag simpele websites bezocht, omdat de inhoud gemakkelijk te lezen is, en het goed overzichtelijk houdt. Misschien maken ze zich zorgen over de vermelding in een "meest lelijke websites van 2018" artikel. Voor de duidelijkheid: websites moeten niet minimaal zijn, alleen maar om het minimaliseren ervan. Maar er zijn veel redenen waarom het een goed idee is. Hier zijn er een paar.


#1: Laat je bezoekers niet denken

Voor SiteGeny is dit een van de belangrijkste aspecten van een minimalistische website. Als je mensen te veel laat nadenken over wat ze nodig hebben en waarop te klikken, raak je ze kwijt. ‘Less is more’ is een regel die vaak bij webdesigns zeker van toepassing is.

 

#2: Ze zijn toegankelijk

Wist je dat er mensen zijn die het internet gebruiken die niet goed of helemaal niet kunnen zien? Ze kunnen jouw site in omgekeerde kleuren bekijken, met grotere tekst, op een speciaal apparaat, of ze kunnen zelfs de inhoud voorgelezen krijgen door speciale software. Laat ze niet weg! Hoe eenvoudiger jouw site is, hoe gemakkelijker het voor iedereen is om toegang te krijgen tot jouw site.

 

#3: Ze worden gemakkelijker gescand

Wanneer was de laatste keer dat je elk woord op een website las? Precies. Webbezoekers scannen jouw site op dezelfde manier dat ze de krant scannen, waarbij ze de krantenkoppen en trefwoorden oppakken om te zien wat ze meer willen lezen. Bekijk een aantal website heat maps om een beter beeld te krijgen van hoe mensen online inhoud scannen en jouw site simpel en gemakkelijk te scannen - je bezoekers zullen je er dankbaar voor zijn.

 

#4: Heb minder, maar zeg meer

Minder is meer; dit hoor je over veel verschillende onderwerpen - denk hierbij aan het design van bijvoorbeeld de iPhone. En het internet is daarop geen uitzondering. Denk na over het maken van een statement met de eenvoud van je site. Je zou er zelfs een spel van kunnen maken om te experimenteren met het verwijderen van dingen uit je ontwerp. Hoeveel kun je weghalen en toch functionaliteit behouden?

 

#5: Laat ruimte voor verbeelding

Je wilt dat de bezoekers van jouw website op de een of andere manier bijdragen aan de kennismaking en niet alleen passief consumeren. Minimale, simpele webontwerpen laten ruimte voor de verbeelding van de bezoeker, om zich vrij te voelen om in hun eigen tempo te verkennen en niet het gevoel te hebben dat ze "verkocht worden aan".


#6: Ze zijn snel

Mensen zijn eenmaal ongeduldig, en het web barst van de hoeveelheid informatie. Hoe verwerken we het allemaal? Zoals het veranderen van zender op televisie, stuiteren de meeste websurfers van site naar site, waarbij ze alles wat ze nodig hebben in zich opnemen voordat ze naar de volgende gaan. Dus wat als die van jouw traag is om te laden, omdat het is opgeblazen met afbeeldingen, animaties en andere klokken en fluitjes? Nou, niet verrassend, mensen hebben niet zo snel het geduld om eraan vast te houden.

Probeer SiteGeny gratis