Dit zijn dé 5 beautybranche trends voor 2019

Probeer SiteGeny gratisMet veel om naar uit te kijken in het nieuwe jaar, heeft SiteGeny de top salon trends verzameld om aandacht aan te besteden in 2019. Voor we verder gaan zijn hier twee belangrijke punten. Als eerste, smartphones en social media zijn krachtiger dan ooit in de beautybranche. Mobiel moet nu een groot aspect zijn van uw bedrijf, en social media moeten worden gebruikt als een van je grootste marketingtools. Als tweede, klanten worden zich steeds meer bewust van de nieuwe stijl en producttrends. Bedrijven moet zich nu steeds meer richten op de producten waar vraag naar is, zoals biologische huidverzorging.


#1: Instagram en Selfie Spots

Sociale media blijven een drijvende kracht in de reis van de koper, aangezien 78% van de consumenten zegt dat de sociale media-post van een bedrijf invloed heeft op hun aankopen. Als gevolg daarvan wordt er verwacht dat er meer aangewezen fotozones in salons zullen verschijnen. Deze fotovriendelijke ruimtes zijn de perfecte marketingtool om de talenten van dienstverleners met mooie beelden te tonen. Via een 'melted site' (een site die automatisch met je Facebook wordt geüpdate) kan je dit makkelijk delen. De gratis demo kan je hier proberen.


#2: Natuurlijke schoonheidsproducten

Organische schoonheid maakt deel uit van de grotere verschuiving in het bewustzijn van klanten over gezondheid en welzijn. Consumenten hebben toegang tot meer informatie dan ooit tevoren dankzij een groeiend aantal schoonheidsblogs en social media-accounts die gewijd zijn aan de voordelen van chemievrij werken. Tegen het einde van 2018 zal de wereldwijde vraag naar biologische verzorgingsproducten naar verwachting 11,5 miljard euro bereiken. De snelgroeiende industrie zal vele salons motiveren om biologische producten aan hun assortiment toe te voegen.


#3: De balie-vrije receptie

Hoewel deze trend eng klinkt, is het niet bedoeld om letterlijk genomen te worden. Een balie zonder bureau verwijst naar het wegnemen van de fysieke barrière tussen de balieprofessional en de klant.  In een mobiele wereld verwachten klanten al een boeiende ervaring. Zonder de receptie als wrijvingspunt hebben de medewerkers van de receptie direct de mogelijkheid om de klantenservice te verbeteren. Het verwijderen van het bureau stelt medewerkers in staat om de klantervaring nog persoonlijker te maken.


#4: Extra opleiding

Met directe toegang tot blogs, digitale publicaties, sociale media en meer, worden klanten zich meer en meer bewust van de huidige trends. Als gevolg hiervan zijn de schoonheids- en wellness-industrieën de laatste jaren meer gericht op educatie om professionals te helpen concurrerend en up-to-date te blijven. Van YouTube-video's tot democursussen, in 2018 zal de professionele ontwikkeling blijven groeien. Naast het bijhouden van de consument wil 76% van de werknemers kansen voor carrièregroei. Bedrijven zullen een manier moeten vinden om voortgezette opleiding te financieren en werknemers een carrièrepad aan te bieden om werknemers te behouden en gemotiveerd te houden.


#5: Mannenverzorging

2018 heeft al een enorme impuls gegeven aan de mannelijke verzorgingsdiensten en de verkoop. Aangezien de mannen verzorgingsindustrie zich blijft uitbreiden, wordt de markt wereldwijd geschat op 53,3 miljard euro in 2020. Deze groei kan worden toegeschreven aan de veranderende beleving van verzorging en zelfzorg bij mannen. Nu meer dan ooit tevoren, zien veel salons dat mannen vaker komen voor deze diensten. En dat de mannen het ervaren als een: plezierige en ontspannende behandeling. Komt er ook nog bij dat ze meer dan bereid zijn om het geld uit te geven. Mannen worden steeds beter geïnformeerd over schoonheid. Ze besteden aandacht aan hun uiterlijk, met haarverzorging als grootste categorie, en scheren als tweede. Bovendien maken de kapperszaken een comeback. In 2007 waren er bijna 17 duizend kapperszaken, en dit is in 2018 gestegen naar 27 duizend. Dus hier zitten kansen in voor jouw salon!

Je website makkelijk onderhouden met je Facebook bedrijfspagina?

Probeer SiteGeny gratis