Jimdo vs SiteGeny

Probeer SiteGeny gratisJe wilt een website, maar weet nog niet exact of je een Jimdo website of SiteGeny site wilt laten maken. Jimdo is een innovatieve websitebouwer. Door middel van kunstmatige intelligentie wordt een website gecreëerd. De essentie van Jimdo is als volgt. De gebruiker geeft zakelijke informatie (naam, niche etc.) en vervolgens krijg je een gepersonaliseerde website die bij het onderwerp of branche past. Als je ook nog je Facebook, Instagram of Google-accountgegevens verstrekt, dan kun je zelfs de foto’s en teksten gebruiken. Van alle websites die we hebben vergeleken lijkt Jimdo het meest op SiteGeny. In dit blogartikel zullen we beide websites nader onder de loep nemen. 

Gebruikersgemak

Jimdo maakt gebruik van AI (kunstmatige intelligentie). Het systeem analyseert de ingediende informatie en op basis hiervan wordt een website samengesteld. Je wordt door een stappenplan begeleid. In dit stappenplan worden er allerlei vragen gesteld. Aan de hand van deze vragen kan Jimdo de website opstellen. Indien nodig, is het mogelijk om de website te bewerken. De website bestaat uit blokken. Je kunt in één klik nieuwe blokken/ pagina’s toevoegen, verplaatsen, kopiëren en verwijderen.  Er zijn verschillende soorten bloktypes beschikbaar. Bijvoorbeeld: kolommen, afbeelding, muziek en tekst. Om de inhoud te bewerken, klik je gewoon op het element. Door de stapsgewijze beschrijving is het eenvoudig om een website te maken. Verder heb je geen voorkennis nodig om een website bij Jimdo te maken.


SiteGeny kiest voor eenvoud. Ze stellen een website samen op basis van de informatie die beschikbaar is vanuit social media. Een groot deel van de informatie wordt gesynchroniseerd, zoals bijvoorbeeld een bedrijfsomschrijving of omslagfoto. Ze werken samen met Facebook. Er hoeft dus niet zelf gebouwd te worden zoals bij het maken van een Jimdo website.

Design

Het design van een Jimdo website wordt bepaald aan de hand van het geüploade logo en de foto’s die afkomstig zijn van Instagram of Facebook. Jimdo biedt geen standaard templatekeuze. Op basis van de gegevens die je invult, wordt automatisch een responsive ontwerp gemaakt. Deze is later nog handmatig te wijzigen. Als je de kleurstelling wilt wijzigen, dien je dit te doen in de editor. Instagramfoto’s waarin veel roze kleuren zitten, zullen er automatisch voor zorgen dat je website roze tinten krijgt.  

Het design is afhankelijk van de structuur en het ontwerp van de afzonderlijke blokken. Je kunt ervoor kiezen om blokken toe te voegen aan het huidige webdesignontwerp. Maar je kunt ook blokken verwijderen. Je bent vrij om de website zo uitgebreid te maken als jezelf wilt.SiteGeny maakt gebruikt van een one-page design. Een one-page website is een site waarin alle noodzakelijke content past in één (lange) pagina waar bezoekers doorheen scrollen. Steeds meer research en zoekopdrachten worden op mobiel uitgevoerd. Met deze gedachten is het design ontwikkeld. Een one-page website is heel geschikt voor ondernemingen die geen noodzaak hebben om veel tekst te schrijven. Wanneer een bezoeker op een website komt, is het eerste intuïtieve gedrag te scrollen. Een one-page website speelt hierop in.

Klantenservice 

Je wilt een Jimdo website maken, maar hoe staat het gesteld met de klantenservice? Jimdo Dolphin bevat een hulpfunctionaliteit. Deze hulpfunctionaliteit is toegankelijk vanuit de editor. De informatie van de hulpfunctie is logisch gestructureerd en opgebouwd. Het zoeken op trefwoorden wordt ondersteund. Het is hierdoor vrij eenvoudig om iets op te zoeken. De FAQ artikelen zijn informatief en maken tot in de kleine details inzichtelijk hoe er met het systeem gewerkt kan worden. Als je een betaalde Jimdo website laat maken, dan kun je ook gebruikmaken van persoonlijke ondersteuning. Ze hebben een gekwalificeerde supportafdeling.

 

SiteGeny heeft een kennisbank gemaakt. Deze kennisbank bevat tal van how-to en stap-voor-stap tutorials geschreven in eenvoudige stappen. Mocht je er toch echt niet uitkomen, dan kan je via e-mail of per telefoon contact opnemen met een SiteGeny expert. De expert zal je telefonisch te woord staan, waardoor je extra snel en eenvoudig wordt geholpen. SiteGeny is minder groot dan Jimdo, maar kan hierdoor een persoonlijke service aanbieden. Iedere klant bij SiteGeny is uniek.

Prijzen 

Je wilt een Jimdo website laten maken, maar wat betaal je nou eigenlijk? Jimdo Dolphin heeft de mogelijkheid om een gratis tool te testen. Dit is het “Play” plan. Je kunt een vijf pagina’s tellende zakelijke website maken op het systeem met een subdomein. Deze versie bevat de basisfuncties en heeft helaas reclamevermelding op de website. 

Je hebt tevens bij Jimdo de keuze uit twee betaalde versies. Het “Start” en “Grow” plan. Met een “Start” plan kan je als starter prima uit de voeten. Je krijgt een eigen domeinnaam en de website is volledig reclamevrij. Wanneer je bedrijf aan meer professionaliteit toe is, dan is het “Grow” plan de beste optie. Hier kun je ook onbeperkt pagina’s aanmaken. Door gebruik te maken van het “Grow” plan, zal een expert je website ontwerp analyseren en helpen optimaliseren, indien nodig.


SiteGeny heeft drie pakketten waaruit gekozen kan worden. Het Standaard pakket is het meest gekozen pakket. Zowel het Standaard als Genius pakket is een all-in-one pakket waarmee klanten direct klaar zijn. Klanten die kiezen voor het Genius pakket krijgen er een reserveringsmodule bij. Deze pakketten zijn vooral interessant voor MKB’ers zoals kapperszaken, schoonheidssalons en restaurants.


Conclusie

Zowel bij Jimdo als SiteGeny wordt de website (deels) samengesteld op basis van content van social media. Beide websites zijn bedoeld voor het brede publiek, voornamelijk MKB’ers. Het “Grow” plan van Jimdo is vooral bedoeld voor bedrijven die veel content willen verwerken op hun website. 

Het standaard pakket van SiteGeny en het “Start” plan van Jimdo zijn bedoeld voor bedrijven die met een beperkt aantal pagina’s hun website op grafische en professionele wijze willen presenteren. Er wordt weinig gebruik gemaakt van content, maar hiervoor in de plaatst wordt veel gebruik gemaakt van fotomateriaal. 

Bedrijven die een kapsalon, beautysalon of nagelstudio hebben kunnen het beste kiezen voor het Genius pakket van SiteGeny. Dit pakket bevat een reserveringsmodule waarmee consumenten gemakkelijk een reservering kunnen plaatsen. De betaalde versies van Jimdo hebben ook nog een handige SEO tool (Jimdo Boost), waarmee ze beter vindbaar worden in de Google zoekmachine. 

SiteGeny zorgt er automatisch voor dat je gevonden zult worden met je website. Door de samenwerking met Facebook wordt de website automatisch al hoger gerankschikt dan de gemiddelde website op internet. 

  

  


Probeer SiteGeny gratis