5 redenen om als een kleine ondernemer een website te hebben

Probeer SiteGeny gratis#1: Je concurrenten hebben allemaal bedrijfswebsites

Iedere ondernemer die zijn merk wilt uitbreiden zou een website moeten hebben. In deze tijd is het bouwen van een zakelijke website makkelijker dan ooit: het kost niet veel geld, je hoeft niet te kunnen coderen en je hebt geen verstand van ontwerpen nodig. Het bezitten van een zakelijke website is niet alleen goed voor de verkoop van je goederen en diensten - het gaat ook over het verstrekken van informatie aan potentiële klanten. Met zo veel laaggeprijsde onlinediensten, is er echt geen excuus om het uit te stellen. Nog steeds niet overtuigd? SiteGeny heeft 5 redenen voor je opgesteld waarom elk bedrijf een website nodig heeft.

#2: Internet; het nieuwe telefoonboek

Consumenten beginnen hun kooptraject meestal met onderzoek en de aanbevelingen van collega's, familie en vrienden. Studies tonen aan dat zodra een consument een idee heeft van wat hij nodig heeft of wilt, ze beginnen met onderzoek en 72 procent van hen gaan online om reviews te vinden. Dus als je niet concurrerend blijft met je concurrenten, geef je het winkelend publiek een reden om van een ander merk te kopen.

#3: Sociale bewijskracht

Er werd door veel mensen gedacht dat kleine ondernemers geen website nodig hadden, als het grootste deel van hun bedrijf lokaal was.  Maar nu gebruikt bijna iedereen het internet om informatie te op te zoeken - zelfs lokale informatie. Potentiële klanten gebruiken hun smartphones en tablets om te beslissen waarheen te gaan en wat te kopen. Dus jouw kleine bedrijf moet komen in de lokale zoektocht. Of mensen die op zoek zijn, zullen andere lokale bedrijven vinden in plaats van die van jou.

#4: Je hebt geen uitgebreide codering of technische vaardigheden nodig

90% van de consumenten beweert dat online reviews hun aankoopbeslissingen beïnvloeden. Nu kunnen consumenten waarschijnlijk op verschillende online plekken recensies over jou terugvinden – zoals bijvoorbeeld op Google of Facebook. Maar je kunt ook twee vliegen in een klap slaan: op je eigen website. Aangezien potentiele kopers al online op zoek zijn naar jou, samen met de reviews van klanten op jouw site is een manier om een goede indruk te maken op potentiele kopers.

#5: Je verschijnt in de zoekresultaten van Google

Er zijn ondertussen een overvloed een website-bouwplatformen. Als je een website wilt komt hier maar weinig coderen aan te pas. SiteGeny is een goed voorbeeld van zo’n platform. Zij bieden namelijk een makkelijk te onderhouden die up-to-date blijft door je berichten op bedrijfsprofiel op Facebook.
Overweeg dit: 81 procent van de consumenten doet online onderzoek voordat ze een aankoop doen. Dat betekent dat ze naar Google gaan en een of meer trefwoorden invoeren, zoals "beste leren schoenen" of, als ze weten wat ze willen, "handgemaakte Italiaanse leren damesschoenen in Zaandam". Als je niet beschikt over een website voor jouw bedrijf, is de kans dat je op de zoekmachine resultaten pagina – SERP – belandt nul.
Dit zijn nog lang niet alle redenen om een website te maken als ondernemer. Maar hopelijk wel genoeg om jou overtuigd te hebben.

Probeer SiteGeny gratis