SiteGeny kan een website laten maken voor jouw kapsalon

Probeer SiteGeny gratisSiteGeny kan een website laten maken voor jouw kapsalon

Een website laten maken voor je kapsalon is vandaag de dag geen overbodige luxe meer. Helaas weet je vaak als kapsalon niet goed hoe je dit moet aanpakken. De afgelopen jaren zijn het aantal kapsalons, en dan met name zzp’ers flink gegroeid. In een tijd waarin de concurrentie toeneemt, is het van belang dat jij je als zzp’er of kapperszaak onderscheidt ten opzichte van de rest. En hoe kun je dit beter doen dan met overzichtelijke en representatieve website.

Branche Platform Kappers (FNV Mooi, ANKO en CNV Vakmensen) heeft een onderzoek gehouden omtrent de ontwikkelingen in de kappersbranche. Er is volop ontwikkeling en dat is positief om te melden. De branche beslaat zo’n 25.000 bedrijven, waarvan ruim driekwart van de bedrijven uit zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) bestaat. De stijging van het aantal zzp’ers in een bedrijfspand toont een verdere professionalisering van deze groep aan. Als kapper heb je het liefst altijd je zaakjes netjes op orde, maar toch zijn er altijd zaken waar je weinig tot geen kennis van hebt. Een website is hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van. Dit blijkt ook wel uit cijfers te kloppen.

Uit onderzoek is gebleken dat 37 procent van zzp’ers en mkb’ers geen bedrijfswebsite bouwt vanwege het gebrek aan technische kennis. Meer dan een derde van de zzp’ers en mkb-bedrijven in Nederland (37 procent) die nog geen bedrijfswebsite heeft, denkt dat ze hiervoor te weinig technische kennis hebben.

Daarnaast is een veelvoorkomend probleem dat je als kapper vaak geen tijd hebt om een website te laten maken. Maar wees gerust. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn om een website te laten maken. SiteGeny helpt jou graag een handje op weg met enkele tips & tricks.

 

Start met een website voor jouw kapperszaak

Tegenwoordig gaat bijna alles digitaal. Je bent als kapper flexibel, onderweg en zit niet vast aan een vaste werkplek. Een stenen winkel (kapsalon) is vandaag de dag minder relevant, maar een digitaal visitekaartje wel.  Een website wordt vaak gezien als het online visitekaartje. Hier geef je potentiële klanten direct een positieve eerste indruk. Bezoekers kunnen informatie vinden over openingstijden, prijzen en het soort knipbehandelingen.

Doordat je vaak niet de technische kennis hebt om een website te laten maken of geen tijd hebt, komt het er gewoonweg niet van. SiteGeny kan dit goed begrijpen. Alleen is online vindbaarheid belangrijk. Gelukkig wordt het met verschillende tools steeds makkelijker om binnen handomdraai een website te maken en eenvoudig te beheren.

SiteGeny stelt je website automatisch samen op basis van de informatie die beschikbaar is vanuit social media. Een groot deel van de informatie wordt gesynchroniseerd, zoals bijvoorbeeld een bedrijfsomschrijving of omslagfoto. SiteGeny werkt samen met Facebook.

Dit betekent dat SiteGeny met de beschikbare informatie een responsive (representatieve) website maken die up-to-date is. Deze is niet alleen op een desktop goed zichtbaar, maar ook op een laptop, tablet of smartphone.

Op de homepage van SiteGeny kan je je aanmelden via Facebook en wordt er direct een voorbeeld gemaakt hoe je website eruit kan komen te zien.


Maak een Facebookbedrijfspagina aan voor jouw kapperszaak

Naast een website laten maken is het ook belangrijk de je via andere kanalen te vinden bent. Facebook, is hier een geschikt platform voor. Op Facebook kun je zowel privé als zakelijk een pagina aanmaken. Je kapperszaak krijgt hiermee zijn eigen profielpagina zichtbaar waarop je bijvoorbeeld de knipbeurten van je huidige klanten kunt laten zien.

Zorg dat je de pagina zo volledig mogelijk invult. Hoe meer er over jou en de kwaliteit van je knipbeurten te vinden is, hoe aantrekkelijker het voor de klant wordt. Deze Facebook-pagina wordt vervolgens weer zichtbaar in Google zodat mensen ook weer bij je terecht komen. In onderstaand voorbeeld is te zien hoe je op Facebook een pagina kunt aanmaken voor je kapperszaak. 

                                                                


Wat kan je doen om met jouw kapperszaak online beter vindbaar te worden?

Wanneer je een SiteGeny website wilt laten maken, wordt je automatisch in Google aangemeld. Maar wat kun je eraan doen om er bovenuit te springen?

Google is de meest gebruikte zoekmachine in Nederland. Als je hier niet in vindbaar bent, loop je veel potentiële klanten mis. 

Meld je aan bij Google Mijn Bedrijf zodat je in Google duidelijk zichtbaar wordt zoals te zien is in onderstaande foto. Dit zorgt ervoor dat je ook in Google Maps zichtbaar wordt en mensen in de regio jouw bedrijf kunnen vinden. 

In een blogartikel over ‘jouw SiteGeny website aanmelden op Google Mijn Bedrijf’ lees je hier alles over. SiteGeny helpt je door  een stapsgewijze beschrijving te geven hoe je dit voor elkaar krijgt.

Afspraak maken bij de kapper met een online reserveringssysteem

Klanten willen gemak en wat is er nou makkelijker dan online een afspraak maken met een reserveringsysteem. Een reserveringsmodule werkt vrij eenvoudig en is omzet verhogend. Tegenwoordig onmisbaar als je een website hebt.

Met het online reserveringssysteem van SiteGeny kunnen klanten je beschikbaarheid zien op de website en online een afspraak inplannen. Om no-shows te voorkomen is het ook mogelijk om hierbij een iDeal functie toe te voegen zodat klanten direct kunnen afrekenen. Hierdoor hoeft de klant niet meer telefonisch contact op te nemen en hoef je niet je behandeling te onderbreken maar kan je je aandacht richten op de klant.

                                                                        


Wacht niet langer met een website laten maken of een online reserveringssysteem voor jouw kapperszaak. Hierbij nogmaals de voordelen. 

  • Concurrentievoordeel omdat klanten je makkelijker en beter vinden;
  • Professionele uitstraling van je bedrijf;
  • Gemakkelijk en snel je website te beheren die up-to-date blijft;
  • Tijdbesparing, zodat er meer tijd aan je klanten besteedt kan worden;
  • Klant kan online contact opnemen of afspraak maken door middel van een online reserveringssysteem.
Probeer SiteGeny gratis