SiteGeny website voor Horeca

Probeer SiteGeny gratisSiteGeny kan een website laten maken voor jouw horecagelegenheid

Een website laten maken voor bijvoorbeeld je restaurant is vandaag de dag geen overbodige luxe meer. Helaas weet je vaak als restaurants niet goed hoe je dit moet aanpakken. Het afgelopen jaar zijn het aantal horeca bedrijven gestegen. In 2017 telde Nederland 55.125 horeca bedrijven en in 2018  is dat 57.140. De economie zit weer in de lift en de merk jij als horecaondernemer ook. Een groeiende economie vraagt om een verdere professionalisering van je bedrijf. Dit kan zowel offline als online. In dit blogartikel lees je alles over hoe je door middel van een website jouw bedrijf verder kan professionaliseren. Het laten maken van een website is vrij eenvoudig.

Uit CBS-cijfers blijkt dat het ondernemersvertrouwen in de horeca al 4,5 jaar op rij positief is. Tegelijkertijd is de omzet gestegen en zijn het aantal horecabedrijven in 5 jaar tijd met 18 procent gestegen. De voorzitter van KHN meldt het volgende: “Het consumentenvertrouwen is toegenomen en we maken met z’n allen veel meer gebruik van horeca. Dat is mooi, maar we zien ook dat er veel horecabedrijven bij zijn gekomen. Dat zorgt er enerzijds voor dat 'de koek door meer partijen moet worden gedeeld'. Een goede methode om je te onderscheiden ten opzichte van de concurrent is door een professionele website te laten maken.”De groei van het aantal horecabedrijven heeft ook effect op de arbeidsmarkt. De nieuwe horecabedrijven hebben natuurlijk medewerkers nodig. De afgelopen jaren zijn het aantal banen van 350.000 naar 430.000 horecabanen gegroeid. Dit betekent waarschijnlijk dat je het als horeca ondernemer nog drukker hebt gekregen. SiteGeny krijgt vaak te horen dat tijdgebrek en kennis om een website te maken de redenen zijn waarom je als horeca ondernemer nog geen website hebt. Horeca ondernemers hebben vaak geen tijd door drukte en personeelstekort om hun website te onderhouden/ maken.

SiteGeny website laten maken

SiteGeny stelt je website automatisch samen op basis van de informatie die beschikbaar is vanuit social media. Een groot deel van de informatie wordt gesynchroniseerd, zoals bijvoorbeeld een bedrijfsomschrijving of omslagfoto. SiteGeny samen met Facebook. Dit betekent dat SiteGeny met de beschikbare informatie een responsive website maakt die up-to-date is. Deze is niet alleen op een desktop goed zichtbaar, maar ook op een laptop, tablet of smartphone. Op de homepage van SiteGeny kan je je aanmelden via Facebook en wordt er direct een voorbeeld gemaakt hoe je website eruit kan komen te zien. Hieronder zie je aantal websites van horeca ondernemers die je voorgingen. 


Wanneer je gekozen hebt om een website te laten maken zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Ze zijn voornamelijk van belang voor de vindbaarheid, betrouwbaarheid en professionalisering van je website.

Vindbaarheid in de zoekmachines

Elke horeca ondernemer wil zichtbaar worden in de zoekmachines. Google is de grootste zoekmachine in zijn soort. Google is zelfs zo groot dat het totale marktaandeel op maart 2018 in Nederland maar liefst 93,49% bedroeg. Dit blijkt uit cijfers van Statcounter GlobalStats. Onderverdeeld naar apparaten is dat als volgt:

 • Smartphones: 98,75 %
 • Tablet: 97,57 %
 • Desktop: 88,08 %


Hieruit kun je concluderen dat het voor je restaurant belangrijk is om vindbaar te worden in de Google zoekmachine. Wanneer je ervoor gaat kiezen om een website te laten maken bij SiteGeny dan wordt deze automatisch geïndexeerd in Google. De kans dat je gevonden wordt, neemt hierdoor aanzienlijk toe.

Reviews

Je herkent het waarschijnlijk zelf wel. Je laat je keuze vaak afhangen van de mening van een ander. Wanneer iemand positief praat of een bepaald product of dienst zal je dit sneller aanschaffen, dan wanneer iemand er negatief over praat. Dit zelfde principe geldt voor restaurants, een bar of discotheek. Wanneer mensen positief over jouw restaurant praten zullen ze sneller geneigd zijn om bij jou een hapje te komen eten, dan bij de buurman op de hoek met alleen maar slechte recensies. Hoe belangrijk zijn reviews voor jouw restaurant?

Er is een onderzoek uitgevoerd (Too good to be true; the role of online reviews’ features in probability to buy, 2016) naar de effecten van reviews op daadwerkelijke verkoopcijfers. Deze verkoopcijfers worden vergeleken met de gemiddelde sterrenwaardering van een product (1 tot 5 sterren).

Wat uit dit onderzoek is gebleken is dat een hoge sterwaardering niet automatische leidt tot meer verkopen, maar een hoge waardering heeft wel een grotere kans dat er wordt overgegaan tot aankoop of bezoek van je restaurant. Het speelt dus degelijk een belangrijke rol bij de betrouwbaarheid van je restaurant/ bedrijf.

Een tip wanneer je negatieve beoordelingen hebt ontvangen. Laat deze staan. Dit vergroot de geloofwaardigheid van je restaurant. Als de consument vermoedt dat negatieve reviews worden verwijderd, wordt er sneller getwijfeld aan de betrouwbaarheid van je overige beoordelingen.

Je kunt als restaurant eigenaar diverse platformen kiezen waarmee je reviews kunt verzamelen.

Er zijn een aantal platformen waar je zelf eenvoudig monitoring op toe kunt passen door middel van e-mailnotificaties:

 1.      Google MyBusiness
 2.       Facebook
 3.       Tripadvisor
 4.        Iens

Houdt er rekening mee dat je voor de laatste twee platformen moet betalen. Wanneer je kiest voor een SiteGeny website dan zorgt SiteGeny dat de reviews vanuit jouw bedrijfspagina op Facebook automatisch zichtbaar worden op de website. Dit vergroot niet alleen de betrouwbaarheid van je bedrijf, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat klanten sneller geneigd zijn om tot een restaurantbezoek over te gaan (dit geldt alleen wanneer het merendeel van de beoordelingen positief zijn en er in voldoende mate reviews aanwezig zijn).
Afspraak maken bij je restaurant met een online reserveringssysteem

Klanten willen gemak en wat is er nou makkelijker dan online een afspraak maken met een reserveringsysteem. Een reserveringsmodule werkt vrij eenvoudig en is omzet verhogend. Tegenwoordig onmisbaar als je een website hebt.

Met het online reserveringssysteem van SiteGeny kunnen klanten je beschikbaarheid zien op de website en online een tafel reserveren. Om no-shows te voorkomen is het ook mogelijk om hierbij een IDeal functie toe te voegen zodat klanten direct kunnen afrekenen. Hierdoor hoeft de klant niet meer telefonisch contact op te nemen om een tafel te reserveren. Zo staan klanten nooit meer in een vol restaurant.

                                                                

Een online reserveringsmodule maakt het reserveren van een tafel niet alleen heel simpel. Het vergroot daarnaast ook de betrouwbaarheid van je website.

Automatisering

Op lange termijn gaat de kassa verdwijnen. De ontwikkelingen gaan meer naar klant gebaseerde systemen. Hierbij staat de klant centraal. Klanten hebben vaak al apps, Apple Pay & diverse loyaliteitsprogramma’s, waardoor er meer een relatie tussen de gast en de keuken ontstaat. Hierdoor weet je in de toekomst precies wie jouw gast is en wat zijn voorkeuren zijn. De systemen zijn bijvoorbeeld gekoppeld aan Facebook, LinkedIn of Instagram.

Automatisering zal niet alleen het gemak voor klanten vergroten, maar ook voor jezelf en je medewerkers in het restaurant. Je hoeft niet meer te werken met handgeschreven bonnetjes. Dit is vrijwel onmogelijk op drukke avonden. Je wilt immers voorkomen dat het eten op een verkeerde tafel wordt geserveerd. Uiteindelijk draait het om klanttevredenheid. Investeer daarom altijd in betrouwbare systemen.

Wacht niet langer met een website laten maken of een online reserveringssysteem voor jouw restaurant. Hierbij nogmaals de voordelen. 

 • Concurrentievoordeel omdat klanten je makkelijker en beter vinden;
 • Reviews worden zowel in de zoekmachine als op de website zichtbaar;
 • Gemakkelijk en snel je website te beheren die up-to-date blijft;
 • Tijdbesparing, zodat er meer tijd aan je klanten besteedt kan worden;
 • Klant kan online contact opnemen of afspraak maken door middel van een online reserveringsmodule. 


Probeer SiteGeny gratis