Strato vs SiteGeny

Probeer SiteGeny gratisJe wilt een website, maar weet nog niet exact of je een Strato website of SiteGeny site wilt laten maken. Strato is opgericht in 1997 en opereert vanuit Berlijn. Het is één van de grootste hostingbedrijven ter wereld met vier miljoen geregistreerde domeinen en 1,6 miljoen gehoste websites. Tot 2016 was Strato alleen beschikbaar in Europa, maar heeft sinds kort de wereldmarkt veroverd. 

Strato's producten omvatten domeinregistratie, e-mail-only hosting, gedeelde, dedicated en VPS-servers, online (cloud)opslag en een website bouwer. De lage initiële prijzen zorgen voor aantrekkelijke first-time hosting plannen. Het productenpakket van Strato bestaat uit; domeinregistratie, e-mailhosting, VPS-servers, online (cloud)opslag en een websitebuilder. In dit blogartikel nemen we SiteGeny en Strato onder de loep. 

Gebruikersgemak

Je wilt een Strato website maken, maar hoe zit het met het gebruikersgemak van Strato? Het bewerken van de website gaat gemakkelijk via drag & drop: je sleept gewoon het gewenste element naar de juiste plek. Alles werkt volgens het principe „what you see is what you get“ (WYSIWYG), je ziet je wijzigingen dus direct zoals je bezoekers het ook zouden zien. Je wijzigingen kun je tussentijds opslaan. Publiceren doe je pas wanneer je helemaal tevreden bent. De nieuwe versie van je Strato website wordt dan direct online gezet.

Je hebt bij Strato de mogelijkheid om een website of webshop te maken. Dit zijn twee verschillende diensten. De prijsstelling van een website is anders dan een webshop. Het voordeel is dat je zonder voorkennis de website of webshop kunt inrichten. 
SiteGeny kiest voor eenvoud. Ze stellen een website samen op basis van de informatie die beschikbaar is vanuit social media. Een groot deel van de informatie wordt gesynchroniseerd, zoals bijvoorbeeld een bedrijfsomschrijving of omslagfoto. Ze werken samen met Facebook. Er hoeft dus niet zelf gebouwd te worden zoals bij het maken van een Strato website.

Design

Je wilt een Strato website laten maken, maar hoe zit het met het design? Strato heeft de keuze uit honderden designs – met een weergave op alle apparaten. Steeds meer bezoekers zijn voornamelijk op hun mobiele telefoon of tablet. Het is belangrijk om je website daarop aan te passen. De webdesigntemplates van Strato zijn responsive, waardoor de website zich automatisch aan het gebruikte beeldschermformaat aanpast, of dat nu een PC, tablet of smartphone is. 
Door gebruik te maken van web toepassingen, zogenaamde widgets, voeg je eenvoudig functionaliteiten zoals een routekaart of afspraakplanner aan de website toe. Je hoeft alleen maar de betreffende widget naar de gewenste plek te slepen en hij wordt zichtbaar in het design van je website.

SiteGeny maakt gebruikt van een one-page design. Een one-page website is een site waarin alle noodzakelijke content past in één (lange) pagina waar bezoekers doorheen scrollen. Steeds meer research en zoekopdrachten worden op mobiel uitgevoerd. Met deze gedachten is het design ontwikkeld. Een one-page website is heel geschikt voor ondernemingen die geen noodzaak hebben om veel tekst te schrijven. Wanneer een bezoeker op een website komt, is het eerste intuïtieve gedrag te scrollen. Een one-page website speelt hierop in. 

Klantenservice 

De klantenservice van Strato is goed opgezet. Ze maken gebruik van een databank met thema’s. Deze thema’s bestaan uit 9 onderwerpen. Email, Sitebuilder en Server zijn voorbeelden van onderwerpen. Onder elk onderwerp staat een uitgebreide vragenlijst met antwoorden. Mocht je niet uit de vragenlijst komen, dan kun je een medewerker raadplegen. Strato is per e-mail of telefoon te bereiken. Ze hebben ruime tijdstippen waarop je contact kunt opnemen. Strato is telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 08:30 – 19:30 uur. Er worden regelmatig kwaliteitscontroleprocessen uitgevoerd onder de telefonische helpdesk. Ze sturen na elk contactmoment een klanttevredenheidsonderzoek, zodat ze de problemen kunnen verhelpen.


SiteGeny heeft een kennisbank gemaakt. Deze kennisbank bevat tal van how-to en stap-voor-stap tutorials geschreven in eenvoudige stappen. Mocht je er toch echt niet uitkomen, dan kan je via e-mail of per telefoon contact opnemen met een SiteGeny expert. De expert zal je telefonisch te woord staan, waardoor je extra snel en eenvoudig wordt geholpen. SiteGeny is minder groot dan Strato, maar kan hierdoor een persoonlijke service aanbieden. Iedere klant bij SiteGeny is uniek.   

Prijzen 

Je wilt een Strato website of SiteGeny website laten maken, maar hoe zit het met de prijzen? Strato heeft de keuze uit drie pakketten: Basic, Pro en Pro SEO. Het Basic pakket heeft een beperkt aantal van 5 pagina’s inbegrepen. Dit pakket is ideaal voor een beginnerswebsite met weinig pagina’s. Het Pro pakket is goed bruikbaar voor bedrijven die aan professionalisering toe zijn. Wil je ook nog goed vindbaar worden in Google, dan is het Pro SEO pakket de juiste keuze. Alle pakketten zijn voorzien van een SSL-certificaat.

SiteGeny heeft drie pakketten waaruit gekozen kan worden. Het Standaard pakket is het meest gekozen pakket. Zowel het Standaard als Genius pakket is een all-in-one pakket waarmee klanten direct klaar zijn. Klanten die kiezen voor het Genius pakket krijgen er een reserveringsmodule bij. Deze pakketten zijn vooral interessant voor MKB’ers zoals kapperszaken, schoonheidssalons en restaurants.


Conclusie 

Ga je een Strato website maken dan kan je voor een betaalbaar tarief een eenvoudige website laten maken. Je kunt een website maken zonder voorkennis door gebruik te maken van een drag-and-drop-systeem. Maak een keuze uit 200 branches. Er zijn meer dan 140 designs voor je website beschikbaar. Dit geeft enerzijds veel keuzemogelijkheden, maar anderzijds wordt het hierdoor onoverzichtelijk gemaakt. SiteGeny kiest voor eenvoud. Zij ontwerpen de website op basis van content die beschikbaar is op Facebook. SiteGeny bouwt binnen een handomdraai een responsive website. Je hoeft niet zelf te gaan bouwen. 

Qua klantenservice zijn Strato en SiteGeny gelijk. Allebei de websites hebben een databank waar je informatie kunt raadplegen over het onderhouden van je website. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan kun je per e-mail of telefoon een medewerker raadplegen. Zij helpen je graag verder. 

Strato is wel aanzienlijker goedkoper. Ze hanteren een scherpe prijsstelling en hebben net als SiteGeny de mogelijkheid om de website per maand op te zeggen. Hiermee hebben zij een transparant beleid. Het verschil in prijsstelling is te verklaren uit het feit dat Strato veel meer klanten heeft, waardoor ze de abonnementsprijs kunnen verlagen. Strato richt zich naast privé-gebruikers ook op webwinkels. SiteGeny is meer gespecialiseerd in het MKB, waaronder kapsalons, beautysalons en horecabedrijven. 


Probeer SiteGeny gratis