Webnode vs SiteGeny

Probeer SiteGeny gratisJe wilt een website, maar weet nog niet exact of je een Webnode website of SiteGeny site wilt laten maken. Webnode heeft wereldwijd een klantenbestand van meer dan 30 miljoen actieve gebruikers. Het is beschikbaar in tientallen talen en richt zich daarmee op de internationale markt. Webnode is een veelzijdige website aanbieder waarmee je zonder technische kennis een website kunt bouwen. Het is opgericht in 2008 door het Tsjechische bedrijf Westcom en is sindsdien elk jaar aan populariteit gestegen. Aan het systeem van Webnode hangen voor- en nadelen in dit blogartikel neemt SiteGeny beide websites onder de loep.


Gebruikersgemak

Webnode is een eenvoudig te gebruiken systeem. Als je een Webnode website gaat maken, kun je gebruikmaken van het drag-and-drog systeem. Je kiest een template uit de database en vervolgens vul je het template met tekst, afbeeldingen en video’s. Daarna sleep je de elementen naar de plek waar je ze wilt hebben en je website kan live. 

Het drag-and-drop systeem maakt het mogelijk om de benodigde elementen, blokken en websites-opties te selecteren en te positioneren. Je kunt eenvoudig een prijslijst, over ons of een contactpagina toevoegen. Gebruikers kunnen alle soorten inhoud toevoegen die zij nodig hebben voor hun website. Of het nu gaat om fotogalerijen, video’s, een poll of andere mediabestanden.


SiteGeny kiest voor eenvoud. Ze stellen een website samen op basis van de informatie die beschikbaar is vanuit social media. Een groot deel van de informatie wordt gesynchroniseerd, zoals bijvoorbeeld een bedrijfsomschrijving of omslagfoto. Ze werken samen met Facebook. Er hoeft dus niet zelf gebouwd te worden zoals bij het maken van een Webnode website.

SiteGeny kiest voor eenvoud. Ze stellen een website samen op basis van de informatie die beschikbaar is vanuit social media. Een groot deel van de informatie wordt gesynchroniseerd, zoals bijvoorbeeld een bedrijfsomschrijving of omslagfoto. Ze werken samen met Facebook. Er hoeft dus niet zelf gebouwd te worden zoals bij het maken van een Webnode website.
SiteGeny kiest voor eenvoud. Ze stellen een website samen op basis van de informatie die beschikbaar is vanuit social media. Een groot deel van de informatie wordt gesynchroniseerd, zoals bijvoorbeeld een bedrijfsomschrijving of omslagfoto. Ze werken samen met Facebook. Er hoeft dus niet zelf gebouwd te worden zoals bij het maken van een Webnode website.


Design

Als je een Webnode website gaat maken kun je kiezen uit en galerij van meer dan 200 templates. De templates zijn onderverdeeld in verschillende thema’s. Het voordeel van een gekozen sjabloon is dat elke template een responsive design heeft. De Webnode website is op zowel smartphone, tablet, laptop als desktop goed zichtbaar. De kwaliteit laat soms te wensen over. De meeste templates en sjablonen hebben namelijk een vergelijkbare structuur, waardoor ze niet echt uniek zijn. Het verschilt meestal alleen  in kleur- en achtergrondinstellingen.

Een ander voordeel van het maken van een Webnode website is dat je een preview-optie hebt. Dit is handig voor gebruikers, die de details van het template willen verkennen zonder nog een definitieve keuze te maken welke template zij gaan nemen. Je moet er rekening mee houden dat Webnode je niet toestaat om van sjabloon (template) te wisselen, wanneer je eraan werkt. Als je besluit dit wel te doen, zal alle inhoud die je hebt gemaakt, verloren gaan.  

Je kunt er ook voor kiezen om een webshop te laten bouwen. Hiermee richt Webnode zich niet alleen op gebruikers die enkel hun producten of diensten willen presenteren, maar ook kunnen verkopen. SiteGeny maakt gebruikt van een one-page design. Een one-page website is een site waarin alle noodzakelijke content past in één (lange) pagina waar bezoekers doorheen scrollen. Steeds meer research en zoekopdrachten worden op mobiel uitgevoerd. Met deze gedachten is het design ontwikkeld. Een one-page website is heel geschikt voor ondernemingen die geen noodzaak hebben om veel tekst te schrijven. Wanneer een bezoeker op een website komt, is het eerste intuïtieve gedrag te scrollen. Een one-page website speelt hierop in.


Klantenservice

Wanneer je een Webnode website gaat maken hoef je niet te rekenen op een behulpzame en veelzijdige klantenservice. Hoewel de kwaliteit van de ondersteunende diensten goed is, is het aanbod van opties nog steeds onvoldoende om de gebruikers optimaal te helpen. Je vindt hier geen live chat of telefonische hulpdienst. Webnode maakt gebruik van een FAQ

De FAQ van Webnode behandelt de basisaspecten van het bouwen van een website. Er is ook een mogelijkheid om via e-mail contact op te nemen met de technische support-afdeling.  Helaas laat de reactiesnelheid vaak te veel te wensen over.


SiteGeny ontwerpt de website op basis van de content van een Facebookpagina. Er hoeven dus alleen nog maar kleine aanpassingen gedaan te worden om de website verder te perfectioneren. SiteGeny heeft een kennisbank gemaakt. De kennisbank bevat tal van how-to en stap-voor-stap tutorials geschreven in eenvoudige stappen. Mocht je er toch echt niet uitkomen, dan kan je via e-mail of telefonisch contact opnemen met een SiteGeny expert. De expert zal je dan telefonisch te woord staan, waardoor je extra snel en eenvoudig wordt geholpen. SiteGeny is minder groot dan Webnode, maar kan hierdoor een persoonlijke service aanbieden. Iedere klant bij SiteGeny is uniek.  

Prijzen

Als je een Webnode site gaat maken dan heb je te maken met een flexibele en betaalbare prijzen. Webnode heeft een gratis website-optie. Deze gratis optie heeft natuurlijk wel zijn beperkingen. Het biedt geen domeinfunctionaliteit en heeft maar een opslagcapiciteit van 100MB. Daarnaast worden ze geleverd met advertentiebanners. Deze advertentiebanners worden zichtbaar gemaakt op de website van de gebruiker. Betaalde abonnementen zijn als volgt:


Het Limited en Mini pakket is goed bruikbaar voor kleine projecten, maar worden nog steeds geleverd met kleine advertentiebanners in de voettekst. De Standaard en Pro pakket zijn goed te gebruiken voor privé-gebruikers, zakelijke- en eCommerce klanten. Ze worden reclamevrij geleverd en hebben een uitgebreide reeks aan functies.

SiteGeny heeft drie pakketten waaruit gekozen kan worden. Het Standaard pakket is het meest gekozen pakket. Zowel het Standaard als Genius pakket is een all-in-one pakket waarmee klanten direct klaar zijn. Klanten die kiezen voor het Genius pakket krijgen er een reserveringsmodule bij. Deze pakketten zijn vooral interessant voor MKB’ers zoals kapperszaken, schoonheidssalons en restaurants. De prijspakketten zijn meer gericht op ondernemers zonder webshop. Webnode richt zich ook op webwinkeliers. Daarnaast levert SiteGeny alle websites zonder advertentiebanners.Conclusie

Of je nu een Webnode site wilt maken of een SiteGeny laat bouwen het zijn allebei professionele systemen waarmee je uit de voeten kunt. Toch zal de keuze van een aantal factoren afhankelijk zijn.

Webnode is een gebruiksvriendelijke websitebouwer, die wordt geleverd met een drag-and-drop editor. Je hoeft niet over coderingsvaardigheden te beschikken om een website met het systeem van Webnode te ontwerpen. Hierdoor kun je met gemak en een minimale investering een website maken. Doordat de templates (sjablonen) vooraf ontwerpen zijn, is het niet mogelijk om de structuur te veranderen. De meeste templates ogen gedateerd en niet meer van deze tijd. Een ander nadeel is dat Webnode geen geïntegreerde appmarkt heeft. Er zijn geen widgets en extensies te gebruiken om de website te verbeteren. Webnode heeft wel een webwinkel- en blogfunctionaliteit.

SiteGeny kiest voor eenvoud. Zij ontwerpen de website op basis van content die beschikbaar is op Facebook. SiteGeny bouwt binnen een handomdraai een responsive website. De websites van SiteGeny hebben een one-page design. SiteGeny websites zijn geschikt voor bedrijven die geen noodzaak hebben bij een webwinkelfunctionaliteit of hele lappen tekst op hun website willen.

Probeer SiteGeny gratis