Wix vs SiteGeny

Probeer SiteGeny gratisJe wilt een website, maar weet nog niet exact of je een Wix website of SiteGeny site wilt laten maken. Wix is de grootste website bouwer over de hele wereld. De afgelopen jaren heeft Wix een enorme groei doorgemaakt. Ze hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in business managementsystemen en hun eCommerce systeem is verbeterd. Dit heeft ertoe geleid dat ze meer dan 130 miljoen aanmeldingen in 190 landen hebben. Een serieuze overweging om een Wix site te bouwen dus! Maar ook aan het systeem van Wix hangen voor- en nadelen. In dit blogartikel neemt SiteGeny beide websites onder de loep. 

Gebruikersgemak

Wix maakt gebruik van een gebruiksvriendelijke drag-and-drop systeem. Een website bouwen met een drag-and-drop systeem werkt heel eenvoudig. Je kiest een template uit de database en vervolgens vul je het template met tekst, afbeeldingen en video’s. Vervolgens sleep je de elementen naar de plek waar je ze wilt hebben en je website kan live.


SiteGeny kiest voor eenvoud. Ze stellen een website samen op basis van de informatie die beschikbaar is vanuit social media. Een groot deel van de informatie wordt gesynchroniseerd, zoals bijvoorbeeld een bedrijfsomschrijving of omslagfoto. Ze werken samen met Facebook. Er hoeft dus niet zelf gebouwd te worden zoals bij het maken van een Wix website.

Design

Als je een Wix site gaat maken, heb je keuze uit verschillende thema’s. Wanneer je een thema hebt gekozen, bijvoorbeeld ‘restaurants’ kun je vervolgens een template kiezen. Wix maakt gebruikt van een grote hoeveelheid templates, waardoor je veel keuze hebt in mogelijkheden.


SiteGeny maakt gebruikt van een one-page design. Een one-page website is een site waarin alle noodzakelijke content past in één (lange) pagina waar bezoekers doorheen scrollen. Steeds meer research en zoekopdrachten worden op mobiel uitgevoerd. Met deze gedachten is het design ontwikkeld. Een one-page website is heel geschikt voor ondernemingen die geen noodzaak hebben om veel tekst te schrijven. Wanneer een bezoeker op een website komt, is het eerste intuïtieve gedrag te scrollen. Een one-page website speelt hierop in. 

Klantenservice

Wanneer je bezig bent om een Wix website te maken en je loopt tegen problemen aan, dan kun je makkelijk gebruik maken van de hulpknoppen. Elk bewerkbaar element in je template bevat een vraagteken – klik erop voor meer informatie en praktisch advies. Je leert terwijl je bouwt. In het geval van ernstige problemen die je niet zelfstandig kunt oplossen, kun je altijd naar de support center of het forum gaan. Veel vragen zijn daar al gesteld en beantwoord. Je kunt ook rechtstreeks via e-mail contact opnemen met een Wix-expert.


SiteGeny ontwerpt de website op basis van de content van een Facebookpagina. Er hoeven dus alleen nog maar kleine aanpassingen gedaan te worden om de website verder te perfectioneren. SiteGeny heeft een kennisbank gemaakt. De kennisbank bevat tal van how-to en stap-voor-stap tutorials geschreven in eenvoudige stappen. Mocht je er toch echt niet uitkomen, dan kan je via e-mail of telefonisch contact opnemen met een SiteGeny expert. De expert zal je dan telefonisch te woord staan, waardoor je extra snel en eenvoudig wordt geholpen. SiteGeny is minder groot dan Wix, maar kan hierdoor een persoonlijke service aanbieden. Iedere klant is bij SiteGeny uniek.  


Prijzen

De kosten om een Wix website te laten maken lopen sterk uiteen. Je kunt kiezen voor een gratis pakket, maar er is ook de keuze uit vijf premiumpakketten. Deze premiumpakketten lopen qua prijs uiteen. Wix probeert voor elke doelgroep een eigen pakket samen te stellen. Er is bijvoorbeeld een speciaal pakket voor persoonlijk gebruik, voor kleine bedrijven, voor ZZP’ers en een speciaal VIP pakket. 

Je dient er rekening mee te houden wanneer je gebruik maakt van een betaalde app op Wix dat er een vergoeding in rekening wordt gebracht bovenop de standaard abonnementskosten. Hierdoor kom je uiteindelijk duurder uit.

SiteGeny heeft drie pakketten waaruit gekozen kan worden. Het Standaardpakket is het meest gekozen pakket. Zowel het Standaard als Genius pakket is een all-in-one pakket waarmee klanten direct klaar zijn. Wanneer klanten kiezen voor het Genius pakket dan krijgen ze hier een reserveringsmodule bij. Deze pakketten zijn vooral interessant voor MKB’ers zoals kapperszaken, schoonheidssalons en restaurants. Deze prijspakketten zijn meer gericht op ondernemers in plaats van de prijspakketten van Wix. Die richten zich namelijk ook op privé-gebruikers.


Conclusie 

Of je nu een Wix site wilt maken of een SiteGeny laat bouwen het zijn allebei professionele systemen waarmee je uit de voeten kunt. Toch zal de keuze van een aantal factoren afhankelijk zijn. Wix is de grootste websitebouwer ter wereld, waarmee je ontzettend veel keuzemogelijkheden hebt. Dit biedt veel kansen, maar dit brengt tegelijkertijd ook weer nadelen met zich mee. Door de hoeveelheid keuze wordt het al gauw onoverzichtelijk. Een ander nadeel is dat je alsnog zelf moet gaan bouwen ook al heb je hier geen programmeerkennis voor nodig. SiteGeny kiest voor eenvoud. Zij ontwerpen de website op basis van de content die beschikbaar is op Facebook. SiteGeny bouwt binnen een handomdraai een responsive website. 

Probeer SiteGeny gratis