Wordpress vs SiteGeny

Probeer SiteGeny gratisJe wilt een website, maar weet nog niet exact of je een Wordpress website of SiteGeny site wilt laten maken. Wordpress is een open-source content management system (CMS) gebaseerd op PHP en MySQL. Dit houdt in dat de software vrij beschikbaar is voor iedereen. Ontwikkelaars kunnen met de programmeertaal PHP hieraan werken. Van het internet bestaat 30% van alle websites uit Wordpress websites. Het heeft zijn populariteit te danken aan het open-source content management system. Hierdoor werken er veel vrijwilligers aan om Wordpress beter te maken. Maar ook aan het systeem van Wordpress hangen voor- en nadelen. In dit blogartikel neemt SiteGeny beide websites onder de loep. 

Gebruikersgemak

Wanneer je besluit een Wordpress website te maken dan kun je gebruikmaken van tienduizenden gratis plugins. Er zijn er ook  nog duizenden betaalde plugins te gebruiken. Een plugin is een kleine softwaretoevoeging waarmee een Wordpress website beter gaat functioneren of extra mogelijkheden krijgt. Voor bijna elke denkbare functionaliteit is wel een plugin beschikbaar. Nieuwsbrieven, SEO, snelheid, social media en zelfs voor een webshop functie.


SiteGeny kiest voor eenvoud. Ze stellen een website samen op basis van de informatie die beschikbaar is vanuit social media. Een groot deel van de informatie wordt gesynchroniseerd, zoals bijvoorbeeld een bedrijfsomschrijving of omslagfoto. SiteGeny werkt samen met Facebook. Er hoeft dus niet zelf gebouwd te worden zoals bij het maken van een Wordpress website.

Design

Als je een Wordpress website gaat maken dan is dat in eerste instantie gratis, maar wil je echt een goedwerkende en mooie website hebben, dan verandert dat al snel. Veel templates en plugins zijn betaald. Veel functionaliteiten die niet in plugins zijn verwerkt, zijn relatief duur omdat het op maat ontwikkeld moet worden. Voor maatwerk is Wordpress niet het meest ideale CMS systeem. Er komen vaak hoge kosten bij kijken wanneer je kiest om een Wordpress website volledig functionerend te krijgen of om een eigen template te laten ontwerpen.


SiteGeny maakt gebruikt van een one-page design. Een one-page website is een site waarin alle noodzakelijke content past in één (lange) pagina waar bezoekers doorheen scrollen. Steeds meer research en zoekopdrachten worden op mobiel uitgevoerd. Met deze gedachten is het design ontwikkeld. Een one-page website is heel geschikt voor ondernemingen die geen noodzaak hebben om veel tekst te schrijven. Wanneer een bezoeker op een website komt, is het eerste intuïtieve gedrag te scrollen. Een one-page website speelt hierop in. 

Klantenservice 

Wordpress biedt verschillende soorten klantenondersteuning. Ze hebben een ondersteuningsportal waar je met al je vragen terecht kunt omtrent de start, het aanmaken en aanpassen van een account tot het live zetten. Daarnaast hebben ze zogenaamde ‘Happiness Engineers. Zij staan voor je klaar wanneer je hulp nodig hebt. Mocht je er echt niet uitkomen, dan kun je ook nog het forum raadplegen. Het nadeel is wel dat je bij Wordpress niet telefonisch contact kunt opnemen met de klantenservice.


SiteGeny ontwerpt de website op basis van de content van een Facebookpagina. Er hoeven dus alleen nog maar kleine aanpassingen gedaan te worden om de website verder te perfectioneren. SiteGeny heeft een kennisbank gemaakt. Deze kennisbank bevat tal van how-to en stap-voor-stap tutorials geschreven in eenvoudige stappen. Mocht je er toch echt niet uitkomen, dan kan je via e-mail of telefonisch contact opnemen met een SiteGeny expert. De expert zal je dan telefonisch te woord staan, waardoor je extra snel en eenvoudig wordt geholpen. SiteGeny is minder groot dan Wordpress, maar kan hierdoor een persoonlijke service aanbieden.  

Prijzen

Je hebt bij Wordpress de keuze uit verschillende pakketten: Gratis, Personal, Premium en Business. Als je kiest voor het gratis pakket  dan kun je alleen gebruik maken van een subdomein van Wordpress en heb je te maken met WordPress.com-advertenties. Wil je dit niet, dan kun je al voor 4 euro per maand WordPress website maken voor persoonlijk gebruikt. Je bent dan wel beperkt aan het aantal templates en functies. Voor bedrijven is het Premium of Businesspakket. Met deze pakketten kun je een geavanceerde designtool gebruiken en is er veel meer ruimte voor opslag.


SiteGeny heeft drie pakketten waaruit gekozen kan worden. Het Standaardpakket is het meest gekozen pakket. Zowel het Standaard als Genius pakket is een all-in-one pakket waarmee klanten direct klaar zijn. Wanneer klanten kiezen voor het Genius pakket dan krijgen ze hier een reserveringsmodule bij. Deze pakketten zijn vooral interessant voor MKB’ers zoals kapperszaken, schoonheidssalons en restaurants. De prijspakketten zijn meer gericht op ondernemers zonder webshop. Wordpress richt zich ook op privé-gebruikers. Ondernemers die meer baat hebben bij een website met veel tekst, kunnen beter kiezen voor Wordpress.


Conclusie 

Ga je een Wordpress website maken of laten maken dan dien je rekening te houden met de veiligheidsrisico’s. Hackers vinden het populaire WordPress erg aantrekkelijk om op zoek te gaan naar lekken waarmee malware (reclame) verspreidt kan worden. De vele plugins die WordPress beschikbaar stelt, maakt het CMS systeem kwetsbaarder.

Een voordeel is dat WordPress zoekmachine vriendelijk is. Het is gemakkelijk om de title tags, meta description en H1 en H2 koppen aan te passen. Er zijn  tal van SEO-plugins waarmee je jouw WordPress Website kan optimaliseren. Een bekende SEO-plugin is Yoast. Deze plugin helpt je aan een sitemap en helpt je met het optimaliseren van content.

Hou er rekening mee als je voor een WordPress website kiest dat je een leverancier kiest die kennis van zaken heeft omtrent Wordpress. Tenzij je een basic website neemt. Vandaag de dag kun je niet meer uit de voeten met een eenvoudige website. Er zal dus vast en zeker maatwerk aan te pas komen. Dit brengt hoge kosten met zich mee.

Wil je geen hoge kosten en heb je geen zin om zelf een website te bouwen dan kun je beter kiezen voor een SiteGeny website. SiteGeny kiest voor eenvoud. Zij ontwerpen de website op basis van de content die beschikbaar is op Facebook. SiteGeny bouwt binnen een handomdraai een responsive website. 

Probeer SiteGeny gratis